• anpopov0

LAKE VIEW: Before & after


Our clients built this home with breathtaking water views of Lake Sammamish in the early 80s. The homeowners approached us to redesign their living room, family room, as well as create an office space, and a powder room all in time for their daughters wedding. Luckily, this project was right up our alley. The home boasts stunning floor to ceiling windows, magnificent views, and unique yet challenging architectural elements.

This particular living room is not your standard cookie cutter living room; it's a centerpiece! The striking round shaped room showcased jaw-dropping views, which was hidden away behind dark window coverings, due to the massive amounts of glare and heat from the afternoon sun. We treated the windows with a protective window film and re-stained all the beautiful wood. The drapery was chosen perfectly so that it can be easily drawn in the afternoon for a few hours, providing a very soft and bright backdrop to the room

We treated the floor with stained poured concrete in deep charcoal color. The concrete floor added a natural, velvety and luxurious feeling, acting as a perfect backdrop for the furniture. The round architecture of the room was resonated through the circular arrangement of the furniture and round rug. A massive chandelier was suspended from the high 17ft ceiling, which brought in ample of ambient light. We elevated the looks of the fireplace by treating it with some black granite. Our fabricator was able to give us a stunning seamless three way mitre corner. Not a trivial detail to execute. By painting the chimney a dark matte black, we complimented the fireplace giving the space a nice bold contemporary contrast. As for the outdated dusted pink metal work around the home, it was finally time to say goodbye and say hello to a new sophisticated black.

We converted the once unused extra large bathroom into a powder room and an office. This allowed us to move the existing office area from the family room to the newly created space. In the family room a brand new fireplace was added. We installed a stunning live edge mantle and a stylish 3 dimensional tile around the fireplace. We've designed a custom built-in cabinets to provide the homeowners with efficient storage and a sliding door that can hide all audio visual equipment.

As for the wedding, it took place in the middle of August and the homeowners updated us that it was a smashing success. The newly renovated living room was used for the bride and grooms first dance, and we feel so privileged to be able to contribute to their special day. Be sure to follow us on Instagram to see photos of the spectacular wedding!


PUBLICATIONS

360modern publication
  • White Houzz Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon

425.785.6527 | info@bypopov.com

© 2018 interiors by popov. all rights reserved. design by 06place